GiZeMLiKaPi

Uyanık

İlginç Hikayeler icinde Uyanık konusu , Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötüye gidiyormuş. Şirket iflâsın eşiğindeyken bir adam gelmiş, "Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok, çıkaramazsam ...

SiteMap Son Konular Oyun Oyna
Geri git   GiZeMLiKaPi > STRESiNiZi KAPIDA BIRAKINIZ > HiKAYELER > İlginç Hikayeler


Like Tree1Beğeniler

Alt 15.09.2008, 02:44   #1
Standart Uyanık



Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötüye gidiyormuş. Şirket iflâsın eşiğindeyken bir adam gelmiş, "Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok, çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım!" demiş.
Malboro'nun sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymış, "Bir haftaya kalmaz batacağız, kaybedecek neyimiz var ki?" diyerek kabul etmişler teklifi. Adamın tek isteği binlerce boş Malboro kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen. Sonra bizimki bütün, paketleri tek tek ezmiş ayağıyla, gece 12'den sonra da hepsini uçaktan bütün Amerika'nın üstüne atmış. Sabah millet uyanınca bir bakmış ki, her tarafta boş Marlboro kutuları... "Yahu, bu sigara bu kadar çok içildiğine göre vardır bir hikmeti!" diyerek sigara bayilerine akın etmişler. Şirket bir ayda 3 değil, 5 katı satış yapmış. Tabiî bizim adam da şirketin yansına ortak olmuş. O Philip Morris'in kendisiymiş.


SaTıR_ARASI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2008, 02:47   #2
Standart

Şehir efsanesi gibi geldi bana ya..


My_RA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2008, 02:47   #3
Standart

İlginçmiş yaff


TeadRes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2008, 02:48   #4
Standart

Walla bir sitede buldum ablam ben onların yalancısıyım


SaTıR_ARASI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2008, 11:41   #5
Standart

Vay Bee


alp_erenler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008, 17:16   #6
Standart

güzel taktik miş


Dancer in the Dark isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008, 17:43   #7
Standart




Günümüzde küresel bir hale gelen şirketin tarihi, Philip Morris'in Londra'da Bond Caddesi'nde 1847 yılında açtığı, tütün ve hazır sigaraların satıldığı dükkana kadar uzanır.

Bay Morris'in ölümünden sonra iş karısı Margaret ve kardeşi Leopold tarafından üstlenildi. 1881'de şirket halka açıldı, Leopold Morris Joseph Grunebaum'la birlikte Philip Morris & Company and Grunebaum, Ltd'i kurdu. Bu ortaklık 1885'de dağıldı ve şirket Philip Morris & Co., Ltd. olarak bilinmeye başladı.

Şirket, William Curtis Thomson ile ailesi tarafından satın alındığı 1894'de kurucu ailenin kontrolünden tamamen çıktı. Thomson'un yönetiminde şirket, Kral VII. Edward'ın tütüncüsü olarak atandı ve şirket, 1902 yılında New York'ta Gustav Eckmeyer tarafından faaliyete geçirildi. Mülkiyet şirketin İngiliz sahibi ve Amerikalı ortaklar arasında yarı yarıya bölünmüştü. Eckmeyer, 1872 yılından beri, ABD'de İngiliz yapımı sigaraları ithal eden ve satan Philip Morris'ın tek temsilcisi olmuştur.






1919 şirket için çok önemli bir yıl olmuştur. Philip Morris'in taçlı logosunun ortaya çıkması, ABD'deki Philip Morris Company'nin Amerikan hissedarlarının oluşturduğu ve Virginia'da Philip Morris & Co., Ltd., Inc. adı altında kurulan yeni bir şirket tarafından devralınması bu yıla rastlamaktadır. Bir sonraki on yılın sonunda şirket Richmond, Virginia'daki fabrikasında sigara üretimine başladı ve 1924'de en ünlü markası olacak olan Marlboro'yu piyasaya sundu.

1950'lerin ortasında şirket, Amerikan kültürünün bir parçası oldu ve bundan hemen sonra, ürünlerinin dünya çapında üretilmesi ve pazarlanması için Philip Morris International'ı kurdu.




gimli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008, 17:45   #8
Standart

vayy.. herşeyin başı çok eskiye dayanıyor neredeyse


Dancer in the Dark isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008, 17:45   #9
Standart



Nargile tercihimdirr


TeadRes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2008, 16:51   #10
Standart

zekı adam


feearless isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyanık Doktor KüL KediSi Karikatür Cizgiler 13 10.04.2010 15:31
Uyanık Balıkçı gimli FIKRALAR 1 07.07.2009 17:41
Uyanık Berber gimli FIKRALAR 7 19.06.2008 22:07
Vay Uyanık Cemil Vay.. shibetta Sikayetciyim 0 09.01.2008 23:44
Uyanık Kız.. shibetta Komik Hikayeler 4 21.09.2007 21:56


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:03 .

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0

alexa Valid XHTML 1.0 Transitional


Contact Us